Taxaties

Uw makelaar voor een snelle, deskundige taxatie

Du Buf Makelaardij is sterk in het uitvoeren van nauwkeurige woningtaxaties in de regio Oostvoorne, Rockanje, Brielle, Hellevoetsluis en Vierpolders. Een taxatierapport kan dienen voor verschillende doeleinden. 

Vaak is het voor de financiering van een verbouwing of het afsluiten of oversluiten van een hypotheek, maar ook voor de WOZ-waarde of een boedelscheiding kan een taxatie noodzakelijk zijn.

Een woning heeft veel verschillende waarden. Voor kopers en verkopers telt de verkoopwaarde. Als het over verzekeringen gaat, dan spreekt men over de herbouwwaarde, terwijl voor een bank of hypotheekverstrekker de executiewaarde van belang is. De belastingdienst daarentegen kijkt weer naar de waarde in het economisch verkeer. Bij het taxeren van de woning worden deze waarden afzonderlijk berekend en in het taxatierapport vermeld.

Prijzen

Een gevalideerd taxatierapport maken wij al op vanaf € 495,- inclusief BTW. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen op het telefoonnummer: 0181-483302. 

 

NWWI

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden. Inmiddels zijn ruim 4.600 NRVT geregistreerde taxateurs bij het NWWI aangesloten.

 

 

Wilt u meer weten over het taxeren van uw woning?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer informatie?